Tuesday, April 24, 2012

My sewing station inspiration ;)

12.24am. Still can't sleep. So, Google mencari inspiration untuk my sewing station! No matter what i'm working on, all my project end up in the same place ;) Lagipun encik suami ada buatkan meja untuk gunting kain. Dan dia juga ada belikan almari 3 tiers berwarna dark brown. So I decided to search for some inspiration. Aku suka yang simple. Yang penting senang simpan barang & kemas! Bawah ni antara design-design yang aku suka:


Kebetulan almari yang encik suami belikan macam almari dalam gambar diatas ni. Tinggal almari aku berwarna dark brown dan 3 tiers. So boleh la aku susunkan benang-benang, riben,, fabrics, sewing tools, buku rujukan and craft tools aku disetiap bahagiankan? ;) It's simple. But really nice!

Another one, macam gambar bawah ni. Sangat tersusun OK! Aku suka sebab meja tempat letak sewing machine tu sama macam meja gunting kain yang encik suami buatkan. Tinggal meja aku lekat pada dinding. Ni pun simple sangat! ;)


Dan yang bawah ni. Hanya menggunakan ruang yang kecil. Tapi semuanya tersusun dengan kemas! ;)


Aku juga sukakan storage place macam dalam gambar bawah ni :)


Juga tempat untuk menyimpan ribbons dan benang seperti gambar dibawah:


Dah dapat inspiration untuk mengubah tempat aku bekerja. Excited untuk mendekorasinya! Hhheee :D Aku plan untuk beli storage place tu di IKEA jer nanti. Cat dinding encik suami sponsor. Almari, meja gunting dah ada. So tak banyak benda lagi yang perlu dibeli! ;)


Thank for reading. Do comment and LIKE :)

2 comments:

  1. perghhhh cantik sejuk je tengok.....rasa macam berkenan plak nk wt benda sama kt bilik study sy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann missNick! Cantik and simple! Hehehee ;) Buatt. Jangan tak buatt! :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...