Saturday, December 31, 2011

Rapuh by Opick :)

One of my favorite songs :) #TentangDhia ♥



Thank for reading. Do comment and LIKE :)

Thursday, December 29, 2011

Cekodok Pisang!

Salam all!

Semalam my Mama bagi pisang. Taktau laa apa nama pisang tu. Hehehee ;p So hari ini rajin la kan. Manfaatkan pisang yang my Mama bagi dengan buat cekodok pisang! Hhhhuu ;) Best! Makan cekodok pisang cicah dengan susu pekatt! Perrghh! Terbaik! Hahahaa :D


Thank for reading. Do comment and LIKE :)

Tuesday, December 27, 2011

Moist Chocolate Cake & Cupcake ✿

Salam all!

Sorry lambat update! Last entry ada bagitahu nak buat Moist Chocolate Cake kan? Hehehee rajin sangat on that time. So buat sekali cupcake untuk adik-adik ;) Buat cupcake Chocolate Chip! Actually this is my first trial buat cupcake! So comot-comot jugak laaa! :D Moist Chocolate Cake tu letak dalam bekas yang my mama bagi. Sempitt sikit! Kesian cake tuu! Hehehee :D






Thank for reading. Do comment and LIKE :)

Friday, December 23, 2011

Update :)

Hi. Salam all!

Hampir 2 bulan tak update blog ~ Huurrm sibuk. Macam2 nak kena buat. Hari ni pun takde la free pun. Kebetulan ada 7 minit sebelum pukul 5 petang. Pukul 5 petang nak start buat Moist Chocolate Cake. Mama tempah untuk adik2. Kebetulan semalam result PMR keluar. Alhamdulillah. Adik yang nombor 3 dapat straight 8A! Tahniah Boy! We so proud of u! ;) Pagi tadi pergi class buat Apam Polka Dot. Hhhuuu insyaAllah besok nak try buat! Penat sebenarnya. Tapi, kalau duduk saja boring ~ Menjahit bukan hari-hari ada orang hantar baju. Tu yang macam2 pergi belajar dan macam2 nak buat ;) Lagi pun dapat tolong encik suami yang dah banyak melabur! Hehehe ;) OK laa. Dah pukul 5 petang. Nak start buat Moist Chocolate Cake! Bye!



Thank for reading. Do comment and LIKE :)

Monday, October 17, 2011

Pagi Isnin! ;)

Hi. Salam all!

12.08 am! Pagi Isnin kan? ;) Hehehee still not sleepy. Maybe, too tired. Keluar petang tadi dengan family my husband ke Big Bad Wolf Book Sale dekat MAEPS. Then balik, around 7.30 pm. Pergi makan chinese food pulak dekat NJ Zenith Restaurant! Dalam pukul 10.30 pm baru pulang ke bengkel. Encik suami tak ikot. Sebab bengkel bukak arini. So ada customer kat bengkel. Lagipun my brother in law pun tak ikot. Dia duduk kat bengkel dengan encik suami :) Yang pergi semua perempuan, me, my daughter, my mother in law (MIL), adik ipar 2 orang & biras. MIL yg drive. Kitorang duduk saja laaa! Hehehee! Sampai MAEPS tadi memang ramai orang. Maklumlah today last day. Buku pun dah tak banyak! Kecewa jugak. Tapi OK laa sebab dapat beli buku untuk my daughter dan sebuah buku masakan untuk diri sendiri! Hehehee jadi laaa! Last minute kan? ;)

Buku-buku yang dibeli untuk Dania Sofea!


Cooking book for me!



Thank for reading. Do comment and LIKE :)

Saturday, October 15, 2011

New blog! :)

Hi. Salam all!

This is my new blog. I've already have a blog before this. But has been deleted because of certain reasons. Why? Hahaa! Let it be my secret OK! ;) Oppss! I'm Malaysians! So, I must speak the Malay language is it not? Hheee cintailah bahasa kebangsaan kita! ;) *Proud to be Malaysian! ;)* But in my blog, any of my entry i will use Malay and English language. Sebab bahasa Melayu adalah bahasa kebangsaan negara kita dan bahasa Inggeris pula ada bahasa international. Boleh kan? Hhhuuu :) OK lah, nanti update lagi! Ada kerja nak diuruskan. Bye! :D

Thank for reading. Do comment and LIKE :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...