Tuesday, January 3, 2012

Holiday Jan 2012 - Part I

Salam all! ♥

Semalam baru sampai dari Penang :) Penat betul! Walaupun encik suami yang drive sepanjang jalan. Kematu jugak laa duduk saja kan! Hehehee :p Actually ni percutian yang tak dirancang. Lagi 15 minit sebelum countdown 2012 still depan pc main game The Sims! Hhhuuu ;) Orang dah sibuk tengok bunga api kat luar. Kitorang still dalam bengkel. Dania Sofea tidur. Encik suami layan Konsert Reunion AF. But, tetiba je encik suami suruh kemas baju. Bila tanya nak pergi mana. Dia jawab senang jerr, " Tak tau laaa! Kemas je baju. Mana la tau kan. " Hurrmm malas nak banyak soal. Kemas je baju. Senang!

Kebetulan on that night memang penat. Siang tu ada tempahan Apam Polka Dot 100pcs. So masuk je kereta mata pun terpejam. Hhhuuu. Sedar2 dah ada kat sini :) Dan dah boleh agak kemana encik suami nak bawak kitorang berjalan ;))


Yes! Cameron Highlands! Ouhh encik suami! I ♥ u so much! Makin lama makin romantik laa encik suami nihh. Bawak jalan2 taknak bagitau pergi mana. Tau2 sampai tempat favorite kita dua! Hehehehee TQ so much! Sampai Cameron Highlands dalam 8.30 pagi macam tuu. This is the first place we stop. Boh Tea Plantations :)




Then kitorang naik sampai dekat cafe Boh Tea. Tapi hujan. So kitorang turun bawah balik. Dekat bawah tak hujan pun! Huhuhuu kitorang decide pergi tengok Strawberry pulak! :D Waah Strawberry? Bestnyaaa! Tengok gambar Dania nii. Excitedkan! Amek gambar pun mcm x sabar je nak makan Strawberry tuu!


Dan gambar bawah ni menunjukkan betapa excitednya bila dapat Strawberry with honey and cream! Sangat2 sedap OK! Hehehehee :D

Dah puas makan Strawberry. Lepak2 jap kat Strawberry Farm tu. Snap gambar encik suami dengan anak kesayangannyaa! Manja kan Dania? Dah besar2 pun nak berdukung! Menyampah! >.< Hahahahaa! :D

OK dah puas jalan2 kat Strawberry Farm turun bawah lagi :) Tengok laa kedai2 yang jual macam2 barang souvenir! Mostly semua berbentuk Strawberry! Hehehee ;) Tak singgah pun. Lalu saja. Nnt kalau singgah Dania Sofea mesti buat perangai! So, don't spoil the mood! Hhhheee ;p


Jalan lagi! Hehehee kali ni singgah dekat pasar yang dekat dgn Balai Polis Cameron Highlands tu. Taktau laa apa nama pasar tu. Asalnya taknak singgah pun. Tapi encik suami ajak singgah. Hhheee kita ok je laaa! Huhuhuhuu ~ So, takde beli apa sangat pun. Just beli keledek madu yang mentah tu. Selalu kalau pergi pasar ni mesti beli yang dah siap rebus. Tapi takde pulak. Beli yang mentah laa jawabnya. Balik nanti baru rebus! Hhhuuu ;) Dan Dania Sofea berjaya memujuk Papa dia untuk belikan dia payung Strawberry! Haiishh all pink color laa Dania nihh! ;P

OK dah semua tempat dah pergi. So discuss punya discuss ajak encik suami turun :) Boleh singgah tempat lain kan! *Actually time ni encik suami still tak cakap nak pergi mana lepas ni! Nak balik org singgah tempat lain!

Ouuch nasib kitorang baik. Turun time orang sibuk nak ke Cameron Highlands! Time ni 12.30 tengah hari tak silap. Ramai orang nak naik ke Cameron Highlands. Time kitorang on the way turun. Jalan jammed sampai ke Starbucks Cameron. Nasib baik! Kalau tak bersesak laa dekat atas tuu! ;)

Last tempat yang kitorang singgah Cameron Valley Tea House :) Lepak2, minum Strawberry Tea, mkn Tuna Sandwich and beli dress strawberry utk Dania! Hhheee eh! Mama Dania pun beli jugak. T-Shirt je! Jadi laaa! ;)




OK. Abis dah habis citer holiday part I. Hehehee nanti sambung part II plak k! Ada keje nak buatt laa! Huhuhuu ;)


Thank for reading. Do comment and LIKE :)

2 comments:

  1. wahhhhhh~ jelesssnye sy...cite kat sham pun mcm xde perasaan jee die...menciiii.!! ;(

    ReplyDelete
  2. Err ehehee sy pun x sangka yg dia akan buat mcm nii :) Ada laa tu kejutan utk makcik nnt! ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...